Shift 040
Toerisme

Hoe wordt een vakantie geboekt?

Er is onderzoek gedaan om inzicht te krijgen naar de vakantiebestemmingskeuze van Nederlanders, Belgen en tenslotte Duitsers. De komende zomer zijn Italië, Frankrijk en voornamelijk Spanje de populairste vakantiebestemmingen. Bij onze Belgische buren zijn voornamelijk Spanje en Frankrijk erg in trek en de Duitse bevolking trekt aankomende zomer opmerkelijke genoeg massaal naar Kroatië. Ruim 30 % van alle boekingen van de Nederlandse toeristen gaat dit jaar naar een bestemming gelegen in Spanje. Voornamelijk de Costa Brava en de Costa Blanca staan er goed op bij de Nederlandse bevolking, veel jongeren trekken deze zomer massaal naar Mallorca toe. Ibiza is ook een eiland dat steeds meer in trek komt, hier trekken massaal de bekende Nederlanders en veel oudere feestgangers naar toe.

Zoals eerder vermeld is Kroatië dus een opvallende stijger op het gebied van vakantiebestemmingen, dit komt voornamelijk door het mooie weer en de gunstige prijstellingen in dit fraaie land. De Belgen geven voornamelijk de voorkeur aan het huren van een huis op één van de Spaanse Eilanden : Ibiza, Mallorca en Menorca dit in tegenstelling tot Nederlanders die over het algemeen liever in een hotel of appartement verblijven gedurende hun vakantie. Wat opmerkelijk is, is dat Kroatië Italië heeft voorbijgestreefd als het gaat om vakantiebestemmingen voor de Duitse reizigers. 

Waar gaat de rest van de Europeanen heen? De Fransen, Spanjaarden en Italianen blijven vooral in eigen land, ook al zijn er een aantal opvallende verschuivingen waarneembaar:

–          De Fransen gaan in toenemende mate op vakantie naar Spanje;

–          De Spanjaarden kiezen zelf vooral voor een vakantie aan de Costa Blanca en de Costa Brava.

Kijk eens op lastminutespanje.nl als je op zoek bent naar een goedkope last minute naar Spanje. Vele Nederlanders zijn jou al voorgegaan, je zult in Spanje gegarandeerd genieten van een welverdiende zonvakantie je hoeft je geen seconde  te vervelen in dit prachtige land!

Klik hier voor de site : http://lastminutespanje.nl/