Shift 040
Toerisme

Tips om opleiding in de hospitality en toeristische sector te vinden

De hospitality en toerismebedrijvigheid is een snelgroeiende industrie geworden, zelfs als de wereldeconomie het wat kalmer aan doet. Overal ter wereld worden er jobs gecreëerd en dat in elke categorie van deze bedrijvigheid. Als het je interesseert om te werken in hotels, toeristische attracties, restaurants

of reislocaties, dan moet je wel beseffen dat mensen met meer opleiding waarschijnlijk eerder zullen aangenomen worden dan deze die alleen maar getuigschriften van het middelbaar onderwijs kunnen voorleggen.

Als je op zoek bent naar de gepaste school voor je opleiding, dan moet je toch rekening houden met bepaalde factoren. De school moet geaccrediteerd zijn en erkend zijn door diegenen die reeds in de sector werkzaam zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld chefs zijn die werken met studenten om hen de basisprincipes van het koken en bakken bij te brengen. De opleiding in hotelmanagement bestaat uit een samenspel van vele soorten vaardigheden. Goede sociale vaardigheden zijn belangrijk, maar er moeten ook lessen zijn in communicatie, boekhouden, gebruik van informatica en software en het beheer en inventarisatie, om maar enkele cursussen te noemen die zouden moeten ingebed zijn in de opleiding.

 

Door opleiding, stage en ervaring kan men ook het beroep van reizen boeken en de dienstverlening hierbij, opwaarderen. Het is belangrijk voor reizigers die op zoek zijn naar de beste deals dat men leert hoe computer software te gebruiken in de zoektocht naar boekingsmogelijkheden en de kostenberekening.

Zelfs als je er enkel maar aan denkt om je eigen zaak op te starten, zal het feit dat je een opleiding hebt genoten in de verschillende aspecten van het beroep, je helpen om efficiënter te werken. Je zal natuurlijk moeten beslissen of je een opleiding wil volgen op een campus van een school of on-line. Want meer en meer opleidingscursussen worden aangeboden op het internet. Andere onderwerpen kunnen met gebruik van video’s, virtuele interactie en andere media worden aangeleerd. Daarnaast wordt er ook verwacht dat de studenten met een bepaald leercontract of in een stageperiode zouden werken onder de actuele arbeidsomstandigheden. En het kan zijn dat men eisen stelt i.v.m. testen en attestering.

 

Als je cursussen wil volgen op een nabije campus, heb je het voordeel dat je interactie hebt met opleiders, leerkrachten en andere studenten. ‘Community’ cursussen en oefenscholen werken vaak samen met lokale of regionale zaken in de betreffende sector. Daardoor kan men een stage of oefenperiode voorzien die nauw aansluit bij de opleiding.

Sollicitanten in de hospitality en toeristische sector die actief op zoek zijn naar werk, begrijpen de noodzaak om dergelijke oefencursussen te volgen. Zij die al aan het werk zijn in de sector kunnen ervoor kiezen om hun specifieke vaardigheden te verbeteren en uit te breiden. Dat kan gebeuren op vrijwillige basis of het kan vereist worden om een attest of een licentie op een gevorderd niveau te bekomen. In dit geval kiezen studenten meestal voor afstandsonderwijs om aan de vereisten te kunnen voldoen.

 

Kijk voor hospitality training op de site van het Instituut van Positieve Psychologie.

 

 

 

 

Klik hier voor de site : http://www.ivpp.nl/hospitality-training/