Shift 040
Image default
Woning en Tuin

Boomstronk verwijderen chemisch

Mensen zoeken naar boomstronk verwijderen chemisch omdat ze vernomen hebben dat je een boomstronk op een chemische manier zou kunnen verwijderen. Deze methode raden wij zeer sterk af. De reden waarom wij deze methode afraden is omdat chemicaliën de grond vervuilen en een vervuilde grond zorgt voor de vervuiling van het grondwater met als gevolg dat de andere beplanting en eventuele bomen aangetast kunnen raken. Met aangetast bedoelen we dat de beplanting en de andere bomen dood kunnen gaan. Daarnaast zal de gemeente deze methode niet tolereren. Wanneer u uw grond vervuild kunt u rekenen op een hoge boete en daarnaast zult u de kosten moeten betalen voor het afgraven en het vernieuwen van de grond. Kortom, ga uw boomstronk niet op een chemische manier verwijderen maar verwijder uw boomstronk op de juiste manier. Hieronder worden verschillende mogelijkheden toegelicht waarmee u een boomstronk veilig en efficiënt kunt verwijderen.

Methode 1: huur een stobbenfrees en verwijder de boomstronk

Er zijn in Nederland verschillende bedrijven waar u een stobbenfrees kunt huren. Vaak is het mogelijk om een stobbenfrees voor bijvoorbeeld een dagdeel te huren. Let wel op dat uw tuin minimaal een doorgang van 90 cm moet bieden want anders kan de frees uw tuin niet bereiken. Het enige nadeel is dat het bedienen van een stobbenfrees nog vrij lastig is, maar wellicht zou een vriend, kennis of familielid u kunnen helpen. Wanneer dat niet tot de mogelijkheden behoort dan is het aan te raden om niet zelf de stobbenfrees te bedienen maar een hovenier in te huren. Wellicht heeft de hovenier zelf een stobbenfrees tot hun beschikking en hoeft u de frees niet zelf te huren.

Methode 2: huur een minigraafmachine of graaf de coniferen met een schep uit

Wanneer uw tuin geen toegang kan bieden voor een stobbenfrees maar wel toegang kan bieden voor een minigraafmachine dan zou u de coniferen op een eenvoudige manier uit de grond kunnen graven. Zo’n graafmachine is behoorlijk krachtig en is in staat om zowel de wortels als de coniferen uit de grond te trekken. Indien uw tuin geen achterom heeft dan zit er niets anders op dan de coniferen met een schep uit te graven. Een vrij lastige manier want rondom de kluit wemelt het van de wortels hetgeen het uitgraven flink zal tegenwerken. Al die wortels zullen met behulp van een zaag doorgezaagd moeten worden. Behoorlijk tijdrovend dus. Wanneer de coniferen dan uiteindelijk los liggen en uit de grond getrokken kunnen worden is het ook nog eens noodzakelijk om de grond af te graven om de overgebleven wortels te verwijderen alvorens u een schutting kunt plaatsen of tuinbestrating kunt leggen.

Klik hier voor de site : https://www.vergelijkhoveniers.nl/boomstronk-verwijderen/

Gerelateerde artikelen

Muizenplaag in Snackbar – Wat u ertegen kunt doen:

Realiseer eenvoudig een Douglas veranda met dit complete bouwpakket

Ruimtebesparende schuifdeuren voor in een Tiny House