Shift 040
Image default
Woning en Tuin

Een mooie en originele plantenmuur

Als je wel eens op kantoor komt, dan denk je misschien dat het er nogal saai is ingericht. Er is weinig groen, en het lijkt net alsof de muren op je af komen. Dit kun je natuurlijk ook thuis hebben omdat je nog heel wat aan de inrichting moet doen. Een goede basis om mee te beginnen is om ervoor te zorgen dat er sprake is van wat groen in het gebouw. 

Een originele plantenmuur

Een origineel idee om hiervoor te zorgen is door middel van een plantenmuur. Bij deze muur is er sprake van mooie groene planten die niet alleen de kamer een andere uitstraling geven, maar die ook voordelen heeft op de gezondheid en op de productiviteit. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten muren binnen deze categorie. De soort die echt opvalt, is de muur met levende planten. Je hebt hierbij prachtige groene planten aan de muur hangen die maar weinig onderhoud behoeven. 

Bij de grotere wanden is het zelfs mogelijk om er een watergeefmechanisme bij te krijgen. Deze zorgt ervoor dat de planten op tijd worden voorzien van water zodat ze er gedurende het hele jaar prachtig bijstaan. Als je liever geen echte planten wenst, zijn er ook altijd nog varianten waarin nep planten zijn verwerkt.

 

Interieur en gezondheid

Als je kiest voor een wand dat uitsluitend bestaat uit echte planten dan zul je hier de voordelen van meekrijgen. Zo zorgen planten natuurlijk voor meer zuurstof in de ruimte. Als je deze wand op kantoor hebt, zul je merken dat de medewerkers zich beter kunnen concentreren en productiever worden. Je creëert met dit soort wanden een interieur als nooit tevoren. Dit soort wanden kun je niet zomaar even plaatsen. Dit dient te worden gedaan door vakkundige monteurs. 

 

Bedrijven zoals Plantenman hebben jarenlang ervaring met het maken en monteren van dit soort wanden. Het is ook altijd aan te raden om dit soort zaken aan ervaren bedrijven over te laten, zodat je er zeker van bent dat je garantie krijgt op de wanden en dat je er op kunt vertrouwen dat de wanden goed gemonteerd worden.

 

Gerelateerde artikelen

Welke tegels vindt u in omgeving ’s-Hertogenbosch?

Ons beste advies over deurklinken

Wilt u ook een Infrarood sauna in uw eigen stekkie?