Shift 040
Image default
Woning en Tuin

Voor -en nadelen van een eenpersoonsbed

Een goed bed met een goed matras uitkiezen is niet makkelijk. Dit is niet makkelijk voor je zelf, maar ook niet voor je kinderen. Het belangrijkste is dat je niet te veel gaat besparen op je bed. Een goede nachtrust is belangrijk en een groot deel van ons leven bevinden we ons in een bed. Nu heb je veel verschillende soorten bedden. Zo heb je een tweepersoonsbed, eenpersoonsbed, twijfelaar, stapelbed en een hoogslaper. Volwassenen kiezen vaak voor een tweepersoonsbed en kinderen vaak voor een eenpersoonsbed of een hoogslaper. Een eenpersoonsbed voor volwassenen wordt vaak negatief gezien, maar er zijn ook bepaalde voordelen te noemen. In deze blog kan je lezen welke voor -en nadelen een eenpersoonsbed heeft.

Voordelen

Zoals net besproken is een eenpersoonsbed niet alleen voor kinderen. Een volwassene zal er minder snel voor kiezen, maar er zijn toch een aantal voordelen te noemen. Het grootste voordeel is de ruimte die het bed in beslag neemt. In vergelijking met een tweepersoonsbed neemt een eenpersoonsbed een stuk minder ruimte in beslag. Zo heb je in de rest van de ruimte meer plek voor kledingkasten, bureau en andere meubels. Ook is dit handig als je niet een groot huis hebt. Misschien is je slaapkamer wel dezelfde ruimte als je woonkamer. Dan wil je niet te veel nadruk hebben op je bed. Een ander voordeel is dat het een stuk goedkoper is. Dit komt ook omdat je een kleiner en maar één matras nodig hebt. En als laatste is er een groot aanbod in eenpersoonsbedden en zo kan je het perfecte bed aanschaffen.

Nadelen

De nadelen van een eenpersoonsbed zijn voor veel mensen wel duidelijk. Toch is het goed om deze nadelen ook even te benoemen. Dit omdat je dan een goede keuze kan maken. Een nadeel van een eenpersoonsbed is het feit dat je niet veel slaapruimte hebt. Heb je een partner en wil je graag samen slapen dan is het eenpersoonsbed natuurlijk niet ideaal. Ander nadeel van minder slaapruimte is als je een drukke slaper bent. Beweeg je veel in je slaap en heb je veel ruimte nodig dan is een eenpersoonsbed ook geen goeie optie. Verder

Eenpersoonsbed aanschaffen

Ga je een eenpersoonsbed aanschaffen? Dan is het goed om hier even op te letten. Ten eerste moet het bed natuurlijk comfortabel en mooi zijn. Daarnaast zijn er ook verschillende maten te krijgen. Zo kan je een 80×200 of een bed van 90×200 krijgen. Deze bedden zijn de standaard maten voor een persoon en perfect voor slapers die weinig plek nodig hebben. Ook kan je ervoor kiezen om grotere maten te kopen. Zoals een 120×200 bed. Dit bed is perfect voor de mensen die niet echt een rustige slaper zijn en meer ruimte nodig hebben. Wil je nog iets groter? Dan zit je op de maten van een twijfelaar. Een twijfelaar zit met de maat tussen de tweepersoonsbedden en eenpersoonsbedden. 

 

Gerelateerde artikelen

Nare klusjes in het huishouden

Eiken houten vloeren Haarlem

Harmonicadoek: schaduwdoek met voordelen