Shift 040
Vakantie

Voor het eerst met de camper op vakantie

Wil je eens wat verder weg in Europa, maar vind je het vliegtuig of de auto geen goede optie? Dan is het huren of kopen van een camper een heel goed alternatief. Met een camper rijd je makkelijk grote afstanden. Ook als je met kinderen op vakantie gaat is een camper ideaal, vanwege het comfort. Kinderen hebben de ruimte om een beetje te bewegen. Ze kunnen spelletjes doen aan tafel of even slapen op bed. Het reiscomfort is misschien wel het grootste pluspunt van een camper. En misschien lijkt het rijden met zo’n groot bakbeest een beetje lastig op het eerste gezicht, je zal er snel aan wennen.

In eerste instantie zal je waarschijnlijk een camper huren. Als je op Google intikt ‘camper huren’ rollen er allerlei adressen uit van camperverhuurders. Je kunt er ook voor kiezen om van een particulier te huren, alleen heb je dan wel minder zekerheid wat betreft de staat van het voertuig. Een erkend verhuurbedrijf kan bijvoorbeeld een vervangende camper beschikbaar stellen als er iets mis is, een particulier vaak niet. Wel moet gezegd worden dat huren bij een particulier vaak (veel) goedkoper is. Met een gewoon rijbewijs B mag je overigens de meeste campers besturen.

Voor vertrek is het handig om het instructieboekje van de camper goed door te lezen. Zo weet je precies hoe de koelkast werkt, waar het gas zit, hoe het toilet geleegd moet worden en waar de zekeringen zitten. Het rijden met een camper is niet heel erg verschillend van het rijden met een auto, het is alleen allemaal net iets groter. Je zal hier snel genoeg aan wennen. Bij de meeste campers zit er bovendien een achteruitrijcamera van Zwitserland of een achteruitrijcamera draadloos van van Zwitserland ingebouwd, zodat je de situatie om het voertuig heen goed in kunt schatten. Ook erg handig bij het parkeren!

 

Klik hier voor de site : http://vanzwitserland.nl