Shift 040
Image default
Mode en Kleding

Hoe kun je vissen op een regenachtige dag?

Hoe kun je vissen op een regenachtige dag?

Om op een regenachtige dag te kunnen vissen, moet je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent op het weer. Houd er echter rekening mee dat slecht weer en buitenactiviteiten niet altijd samen gaan. Het is niet zo eenvoudig als het aandoen van een geschikte overjas zoals een maium regenjas dames of heren en naar je plaatselijke visplek te gaan. Hoewel het belangrijk is om een ​​regenjas mee te nemen, is dit niet het enige waar je rekening mee moet houden. Je moet ook leren welke juiste uitrusting je mee moet nemen. Om te leren wat je moet meenemen, moet je ook leren waar en wanneer je gaat vissen. Er zijn ook verschillende soorten regen waar je rekening mee moet houden. Regen kan licht, matig en zwaar zijn. Soms kan regen zelfs gepaard gaan met onweersbuien, zelfs als het om lichte regen gaat. Als je een beginnende visser bent, kun je ofwel iemand meenemen die meer weet dan jij of niet gaan vissen als het slecht weer is. Je moet ook de voorspelling controleren, want in sommige gevallen kan het nu zonnig zijn, maar later op de dag kan het veranderen in harde regen.

Draag de juiste kleding

Vissen tijdens het regenseizoen zal heel anders zijn dan vissen in de zomer of lente. Vooral omdat je een heel andere set kleding draagt. Als je gaat vissen tijdens regenachtige dagen, zul je waarschijnlijk een poncho of gevoerde regenjas, waterdichte laarzen en een vissershoed moeten dragen. De essentie van je kleding is er specifiek op gericht om je droog te houden. Of je nu aan de kust, in de haven of vanaf een boot gaat vissen, Je zult deze waterdichte kleding moeten dragen. Houd er rekening mee dat je onder je regenjas misschien ook kleding zoals een waadbroek nodig hebt. Onder de waadbroek zit je belangrijkste kleding die je normaal gesproken elke dag draagt. Dit betekent dat je meerdere lagen kleding aan hebt als je gaat vissen tijdens de regen. Zo blijf je droog en warm. Zo kun je zo lang vissen als je wilt, ook als het koud, regenachtig en winderig is.

Neem de juiste spullen mee

Behalve regenjassen voor dames of heren, moet je ook andere dingen meenemen. Dit zijn de reguliere uitrusting zoals je hengel en aas. Mogelijk moet je ook een koelbox meenemen om specifiek aas mee te nemen of als je graag drankjes meeneemt. Vergeet niet om ook je outdoor rugzak mee te nemen die de nodige materialen bevat zoals je EHBO doos en andere benodigdheden. Zorg ervoor dat je outdoor rugzak ook waterdicht is, zodat je spullen niet nat worden tijdens het vissen.

Begrijp de correlatie van vis en weer

Sommige overtuigingen schrijven voor dat vissen beter is als het regent. Er zullen namelijk meer vissen beschikbaar zijn doordat ze bij dat soort weer meer aan de oppervlakte gaan zwemmen. Verschillende soorten vissen kunnen echter anders reageren op het weer. Als er een storm is, moet je vissen absoluut vermijden. Behalve dat het te gevaarlijk is, zul je niet veel vissen vinden als er een storm raast.