Shift 040
Image default
Mode en Kleding

Zo handig is een goede bh wanneer je zwanger bent

Zo handig is een goede bh wanneer je zwanger bent

Wanneer je zwanger bent, dan ben je natuurlijk helemaal door het dolle heen. De eerste weken zijn ontzettend spannend en wanneer je de eerste echo hebt gehad, begin je vaak al na te denken over van alles en nog wat. Een naam, de kleertjes, een kinderwagen, een kinderkamer, je kunt het zo gek niet bedenken of je bent er wel mee bezig. Niet alleen jij, maar ook vaak weet je omgeving van gekkigheid niet wat ze allemaal moeten komen voor het aanstaande kleine wondertje. Toch zijn er een aantal zaken die niet alleen voor je baby van belang zijn, maar ook voor jezelf. Eén van deze praktische zaken is het dragen van een zwangerschaps bh. Waarom, dat vertellen we je hier.

Waarom een zwangerschaps bh

Wanneer je in het beginstadium van je zwangerschap zit, dan zullen de hormonen door je lichaam gieren. Dit is vaak merkbaar doordat je borsten gevoeliger beginnen te worden en na enkele weken meestal serieus beginnen te groeien. Door het ontwikkelen van melkklieren in je borsten, zullen ze ontzettend gevoelig zijn. Om dit tegen te gaan, is het belangrijk dat jij je borsten zo min mogelijk de kans geeft om veel te kunnen bewegen. Door het dragen van een zwangerschaps bh kun je dit bij uitstek doen. Een sport bh is in principe te vergelijken met een sportbh met beugel. Deze bh zorgt ervoor dat je borsten weinig tot niet kunnen bewegen, waardoor het allemaal een stuk minder gevoelig wordt.

Voordelen van een zwangerschaps bh

Wanneer je tijdens je zwangerschap merkt dat je borsten gevoelig beginnen te worden, dan kun je hier gedurende de dag flinke hinder van ondervinden. Vooral wanneer je werk hebt, waarbij je ook veel moet bewegen. Het grote voordeel aan het dragen van een zwangerschaps bh is dat je borsten weinig tot geen ruimte krijgen te bewegen. Deze bh is namelijk speciaal ontwikkeld om je borsten goed op de plek te houden. Doordat deze bh wat strakker zit dan een normale bh, kan het vooral in het begin even wennen zijn om er één te dragen. Toch zal je merken, dat wanneer je er eenmaal eentje draagt, je hier ontzettend snel aan weten en je gedurende je zwangerschap niet meer anders wilt. 

Zwangerschaps bh groeit met je mee

Een ander voordeel is, dat je zwangerschapsbh gewoon met je borsten meegroeit. Doordat het is gemaakt van een rekbare stof, zal je de eerste paar maanden prima met dezelfde bh kunnen lopen. Uiteraard zijn er enkele uitzonderingen, waarbij de borsten flink blijven groeien, waardoor je misschien halverwege ook een nieuwe bh moet aanschaffen.